Saturday, July 23, 2011

My 1st niece......oh my...oh my.....






tara....i introduce u my 1st niece. Nur Dhiya Zahraa. comel kan saya. siap ade taik lalat. mesti da siap2 lukis dalam perut mama dia ni. hahaha taik lalat ni potostet dari mak tok n pakcik2 dia. sebijik teletak atas bibir tu. pelaris dan pemanis. auntie rasa nnt dhiya da besar...kamu akan nmpk manis skali. 




amacam....ok tak laki aku nye gaye. nampak dhiya ni halus giler bile dia dukung. mmg halus sbb time ni baru 6hari. besar dan empuk pak ngah awk ni dhiya. dan raya taun ni duit raya cik ngah kena tambah laaa nmpk gaye. hadiah pun cik blum beli utk dhiya. tak tau nak kasi ape. sbb cik ngah takut akan jadi over dan mgila bila nmpk barangan kaler pink. perangai.......





and suddenly bila aku snap gamba ni....aku mcm nak menangis. how he's really wanted a baby. tapi aku takdelaa nak merembes kat uma orang kan. kalau tgk anak org lain...tak bape sayu sangat ati. ni anak buah sendiri. lain rasanya....anak sndiri kelak tak tau le cmne plak. ngeee.....laki aku ni depan org mmg pandai kaver. dalam ati penuh taman. bila org tnya..'bole x ni nak dukung?' jawab slumber je..alaa da biasa. mmglaaa ko da biasa pegang baby..anak buah ko pun mmg ramai kan. no wonder....ko nmpk kekok. hehehee bile last ko pegang baby umur 6ari?


yang aku tak tahan..balik je uma dia jadi stress semacam. tetiba suh aku pregnant cepat laa...ko igt bole mintak2 je terus dapat ke bang? selalunya..dia paling cool and kalis skali kalau bab2 anak ni. aku ni haa yg kuat mengadu domba and cepat down. pelik juga...penat juga aku nak layan stress dia ni. kalah aku tau...xpelaaa bie. kita sabar ye...ade rezeki untuk kita. cuma tak tau bile. sayang berdoa semoga bie tabah and tak putus doa untuk kite berdua. semoga kasih sayang kite berkekalan dan tak berubah sampai ke syurga.


adeh....feeling laaa plak entri ni...





Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment