Wednesday, July 06, 2011

Movie time....Transformers!




Last saturday aku pegi tengok wayang citer Transformer. ok....honestly aku xminat cite ni. tp ntah cmne aku tgk 2x...kena paksa. tak paham aku pesal org bole paksa kite tgk movie yang kite tak ske. why.....why.....1st time tgk ngn kawan2. siyes aku ngantuk tgk movie genre camni. tak bole nak IN langsung. technology part mmg aku puji laa...canggih. robot2 dia btukar semua mmg superb! tapi jalan cite....mmg kureng and its like movie pasal robot2 nak gaduh. tu je.....

spanjang cite aku tgk mcm movie tga perang tapi masih bole bawak awek lari2..bangunan sana sini tumbang nak runtuh...diorg ok je. tak patah riuk. mmglaaa cite je kan. kalau real? orang lain baju kotor giler...tp awek dia ni muka masih suci...baju leh tukar 2-3x dlm saat genting nk kena bom ngn robot2. siap masa ending bibir dia menten seksi ade gloss and lipstik skit. haaa amacam? ok pada sepa2 yang minat mmg bebaloi. untuk org cam aku...sorry to say.


camne aku bole tgk 2x? aku pun tak paham ngan laki aku. da explain banyak kali cite ni tak best and aku sure dia pun tak suke. degil.....cakap bini tak betul kan. beli jugak. da bagitau semua hall cite ni full. tak pecaya. siap suh queue..gigih eh. skali da budak kaunter bgtau semua full except pukul 12.00am. 12.00 am bukan 12.00pm. late night punye semua tggl sit bawah. 2nd last. aku igt paham laa dia. rupenya........


dia beli jugak sbb anak buah nak tgk. ank buah yg aku bawak ade 2 org. hafif ngn ajim. abg nye giler kuat merajuk. pastu pakcik ko ni ikut je ckp ko...what do u expect bawak budak umur 4 tahun g tgk wayang. kalau abg dia tu maybe laa bole tahan..ni yg 4 taun. aduh....sian aku tgk ank buah aku yg kecik ni...


tapi kagum juga atas kegigihan dia nk tgk jugak wayang. baru jam 10.15 mlm...dia da dok tanya. "maksu..skg pukul bape? citer pukul bape?" 3-4x jugak tnya. siap cite bagai bla...bla...bla..time ni dalam 10.20 cmtu.

ajim:  ajim kan arini tido 3jam je. skg ajim tak ngantuk tau maksu.
aku:   yeke? kalau ajim ngantuk...tido jelaa. Ajim..skg pukul bape (saje test)
ajim:  aaa....11.13 maksu.

tgk jam pun ko kantoi...cmne ko leh tau ko tido 3jam je? hahaha ape daaa.....

time ni jam menunjukkan pukul 12.05 am. cergas lagi ni....siap popcorn ok. kite tgk ape jadi lepas ko masuk nnt

skali masa wayang start...tak smp 15minit ko da tido. hadoiiiiiiii....bayor mahal2 ko tido. maksu tak marah..maksu bengang ngan pak ajiz je. hehehehe kat dalam tu bising nak runtuh ko menten je tido. last2...ko bangun2 cite da abis. tetiba ko celik mcm sedar rupenya ko masih ngigau ajim. kesudahannye, pak ajiz terkejar2 ko kat parking park sbb ko ngigau cari kete. bahaya....


moral : tanak tengok lagi midnight kecuali dating ngan suami






Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment