Friday, July 15, 2011

The Gunners!!!!



yooohaaaaaaa! tu dia....kasi naik semangat nak pegi tgk Arsenal match ngn Mesia. actually aku balik awal semata-mata tak nak lambat as requested by laki aku lah. dia yang beria..aku biasa je. janji sampai da. lama ok aku tunggu dia...last2 sampai maghrib laki aku call cakap dia ade keje. balik lambat. lambat?!!!!!!! time ni tetiba aku plak yang panas ati padahal tadi mcm tak kesah je kan.

last2 pas maghrib cmtu baru kuar. mmm penyudah nye paham2 laaa. jem lama gile dlm 1 hr. becinta ok lalu MEX musim bola! sudah...masing2 diam je dalam kete. bengang and finally kami smp stadium jam 9.15pm. match 8.45pm.. masa sampai da nak 2nd half pun. redho jelaaa lagipun tiket murah. pintu kuning. hehehehe





sampai2 je harus laa bgambar kerna time ni semorang kua beli air...beli beger. air 100+ tawar rm2 dan beger 0 bsama timun halus 1 keping rm3. tima kasih laaa pakcik kerna ikhlas mjual beger semahal ini. dan2 tu kua dlm paper lawatan 3 kelab antarabangsa jana untung peniaga.  mana tak nye...sebab laki aku dah lapar maka halal saja dibeli terus. hihihi....aku pakai jersi lama. ni laki aku nye pasal..da lama aku ajak g beli jersi baru. tak pegi2...last2 minit baru nak gugel2 laa apa laaa....da le dia xpakai jersi. kalau org kutuk sah2 laaa aku yang kena kan....ngeee tapi xkena pun sbb ade matsoleh dan ramai juga yg masih menyarung jersi lama ini. hikhikhik...kalau tak aku suh laki aku balik naik bus.




the crowd.....

herherher....time ni mmg aku rasa aku plak paling poyo da kecoh terlebih. syok juga layan pegi stadium. dia punya semangat membara tu..mcm nak menurun ko. seb baik cuaca tak brapa panas so aku menten comel dok diam2. skali tuuu.....kua Van Persie!!!!! mak punye keterujaan mmg over nok even dok tingkat paling atas skali..oh demmm bini sepa laaa ni. tepekik2 aku punya gairah nampak van persie..dan2 aku nak feeling nak bergambo ngan dia tau. hahahahaha...tuiii da le masa dorang datang Mid Valley aku bole xtau. bole? geram gilerr...laki aku tak gitau apa2. yang sedap nye cik june tepon bagitau MV sesak ade bintang bola dtg. kejam...kejam....

bagi menambah kejakunan aku terhadap van persie...bila aku tercakap...oooohhh hensem nye dia!!! bie...dia comel...bie..tinggi nye dia...van persieeeeeee apesal ko hensem ahhhh. mmg tak stop mulut aku ni haa.....ckp pasal matsoleh tu. last2 laki mak saun....'kalau lagi skali sayang cakap kan..konfem org belakang ni kata sayang sewel. hahaha' terkesima. rasa nak terjun stadium. ye saya mengaku saya telalu jakun tahap gaban kerna mmg jakun pun. yelaaa mana ade org tgk hensem ke x..org tgk pada skill..skill!! ok fine...sepa suh bawak sayang? kemain ko gelakkan bini eh. takpe....balik nnt makan megi!



orang lain pakai jersi..dia pakai kemeja



game abis dalam 11pm. dan....nampak gmb di atas. keterujaan dan kejakunan tadi menjadi sebuah penyesalan. gile lama ok nak queue kuar dari stadium. belengas giler time ni. nak nafas susa. cmne laa yg bawak anak2..baby. mmmmmmm bau-bauan dorang ni UMMPPPHHHHH! amik mmg sesak ok. bau aku sendiri da macem...lagi kan dorang yang peloh tegar ni. yang aku tak tahan...tga org besesak nak kuar...kat celah2 tu jugak ade budak jual air tin...bole? pganjur pun bukak laaa pintu banyak sikit oiii. seksa nok..seksa! dan seksa ini aku yang cari. jadi harus hadapi dengan tenang.


masa match tadi aku dok perati je jersi Arsenal kaler biru. aduhhhh cun laaa......nak!!!! ade je aku tgk orang lain pakai. tgk kat booth luar xplak ade. ke aku yang tak tgk booth dari ujung smp ujung. nak beli org da ramai n da lewat. sok keje plak. nape laa match dia ari rabu. liverpool dpt plak ari sabtu. bias..bias! hehehee



 


abislaa aku da kemaruk nak jersi ni. huwaaaa.....lawa  giler!!! tbayang2 da.......cunnnnn abessss! baiklaa..diam dan gugel skang! 







Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment