Sunday, June 19, 2011

Trial lagi...dan error




ni adalah percubaan kali yg ke 3 aku try wat macaron. skg kan tga hot zaman2 wat makaron. jadi aku pun try laa. apesal laaa leceh nau nak bikin ko ni mek. kalau bab buat makaron ni mmg aku level novice je. tkial2..baca resipi nak dekat sejam. konon bayang2 kan dulu..baring letak resipi sebelah bantal then brangan bahawa skelip mata makaron akan jadi cantik n smooth mcm org lain buat. ngek...


siyes...xjadi. kena practise more. skirt dia da ade...just mcm over whisk. plus....over almonds. ntah pape..tau baca resipi ke tak nyah? skit je lagi nak dapat yg exact nye. org cakap ade pantang larang wat makaron. tak bole wat malam...time ujan. kena buat siang..klu ari panas lagi bagus. aku langgar je...dgn semangat yang mcanak..lalu thasil laaa makaron jam 12.30 malam ni...



masa kua oven...i was like 'yayyyyy...yayyyy jadik! jadik!






skali umpil.....amik! failed nok..failed

  

konon2 filing ngn cream cheese. filing mmg teda masalah nk buat.



masa aku umpil kueh pelik ni...aku da tau. mmg tak jadik. nak nanges..kontrol2x. aku simpan dalam container kemas2 sbb nak tunjuk effort kat laki aku sok pagi. bangun je aku terus sapu filing dia. snap2 gmbr skit mcm pro...**geli nyah..pro eh? muntah!


tetiba....."eh..sayang buat APAM ke tu?" Apam????!!!!! celah mana yg bentuk apam tu yang oooiiiiiiiiii. trus aku lari2...masuk dlm jamban nangis...teruskan berusaha ye nak.





Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment