Monday, June 13, 2011

Paksu Kawen

this was a very very very hectic month for us...family cik usin. perghhh paksu gua kawen tp ktorg yg bz cm nak g kawin kan anak. padahal aku ni pangkat anak buah je. xpelaa nak wat cmne. kasi laa sokongan kat org kampung sket...ye dak? bulan ni aku mmg kayap abes da...kering ok. cukup tiap2 mggu aku balik kg. seb baik muar je..klu JB ke pantai timur sana..aduhh mau sayur mak..sayur! aku xsaba da nk kasi majlis paksu ni ON and selesai. hehehe

aku ngn adik aku Pot siap2 kan kek...mlm tu ujan lebat gile nok...kalau aku layan tido mmg konfem tayang tiang kek je. dugaan...dugaan. ktorg semua tido 2-3 jam pastu da dikerah tenaga. makcik aku mmg mabeles..dia sempat wat mcm2 kek utk kasi kat org..even hanya cuti 2hari! kek mabel ade..kek cokelat stim...kek buah lagi..dia jugak masak lauk pengantin. hantaran dia buat..majlis ari sabtu. ahad 2ptg da masuk keje. tu kire cuti 2 ari ke? ble panggil gurl power!!

 ni cupcake ktorg



 yang ni gurl power bsama2 kek nya. hehehe


 pergh...yg ni ko mak bilang...irresistible n superb delicious!!!



posing mcm baru blk tgk konsert rock. yeh..yeh..aku laa yg lain smu normal. siot je


end of event mmg puasati sgt...pastu smu tbongkang xle bukak mata. lagi2 laki aku...tenggek pompuan bugel skalipun..xle da bukak mate. karam semua...belah johor ni aku perati klu kenduri kawin mmg lambat. 2.30 ptg tu lom janji ko leh tgk pengantin. seb baik bole bedal makan dulu kan..wat nye dia wat formal cm kawan aku kawin dulu. mmg tahan jelaa perut makyong ni. slagi pegantin xsampai...ko makan laa kepek ke kekacang ats meja smp boring. tu pn kalau kepek tu bole tahan dalam masa sejam. haaaa...kasi can arrr da nama pn raja sehari...

pengantin smp jam 2.30 lbh...aku xmakan paper pn since pagi. sibuk ok...slagi xsetel slagi tu xselera. bole? padahal aku jalan da seret kaki. kebulur! poyo eh...tp btl mmg xmkn sbb xsempat. maklumlaa smu SDN. BHD xpakai katerer..cmni laa gaye nye nyah. cari sudu garpu last minit. plus da bape taun xwat kenduri n ni yang last skali kan. pinggan mangkuk tok nenek bagai kuar semua. kuarkan! kuarkan! haaa githew kekdah ketua kendarat.

tapi siyes...walaupun penat tp aku sgt merindui saat2 rewang cmni. gathering sedara mara...gosip2 dan juga mgumpat depan2 sangatlaaa havoc. hahaahaha bila lagi weiii nak dpt. time2 cmni jelaa...time aku kawin dulu wat kat dewan KL..aku siap propose kt cik june aku nk wat kat kg..biasalaa geng2 dia smu kat KL so dia xnk laa susa2kn org dtg jauh2 nk g kenduri. xkisah laa mak..janji aku da bahagia skg. hehehe


ni mak aku..cik june yg pegang beg salam keruk wif her adik yg ke-7. Biru laaa mak!


 ni laaa paksu n maksu aku. welcome to the family ya...yayaya comel2x



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment