Monday, June 13, 2011

Mari berkursus




Last week aku dpt g certified nye kursus. best? mmmmmm best tp xtau plak ade exam. aku plak leh tak perasan pkataan Certified Tester. wajib laa ko ade exam. byk cantik muka ko nk title free. da nama exam mestilaa susa dol. plak ko xstudy kan..sibuk jadi kendarat org kawen. amik! kangkang2 aku study tga malam...baru laa nk selak tu selak ni. pastu satu ape pn xmasuk. coiiii

da lama plak tinggalkan alam skola dan buku. siyes sgt susa nak IN weh...apelaaa dalam pala otak aku ni. aku hny bdoa jelaaa harap2 aku pass. cukup2 makan pn jadiklaaaa. aku training 6 hari. yg ajar plak matsoleh dari South Africa. ko....dia nye slang mak aiiiihhhhh..sendu! ade jugak laa sharian aku tpinga2 ape dia ckp. test jadi 'tist'. paham? ngeeee 2,3 hari pastu aku pn da jadi dia. 'tist'! 

aku kire aku da cukup study....skali masa exam soklan dia mmg konfuse. masa mock exam pn xde laa soklan dia pelik camni. pendek kate xstraight forwad. apelagi...gunakan kuasa saiya dan btawakal ketika menibai jawapan. mmg jadi blur nk jawap. aku da ngeluh2 je...2laaa main lagi. kan da bangang time exam. isk...isk..rasa dia lebih teruk dari amik SPM. xtau nk ckp...klu leh goreng maybe dapatlaa point. objektif der...objektif!

mintak2 lulus sedehana...xdelaa malu sgt. tapi aku rasa aku akan fail test ni. ade kang aku pinjam paperbag wat tutup muka. result bole check online lg. lagi nebesssssssss!!!! lulus..lulus!! aminnnnnn kat opis aku ade 2 org kwn amik test yg sama. aku rasa dorang mesti pass nye. masing2 smu score masa kat U. hadoiii aku jelaa kan....seb baik test free dan dibiaya. klu x...ade RM4k+ nk amik test ni ske2 ke? xde nye nyahhh

pas exam..masing2 kebulur. tlalu study hard malam td. hahahaha plan nak celebrate laa da abs exam. bole? result pn xtau tetiba celebrate. gasak laaa aku da lapau. time ni mcm2 tpt JJCM laaa tbayang...nasi blauk laa..gulai kampung bla..bla...bla last2 skali pegi sini je....

mari raikan kejayaan kita tamat exam!

 
 last skali aku amik ni je...koteaw silang beef je. 


JomBali ni kalau xramai org mmg rekemen laa mkn sini. klu time peak hour...or time da gaji mmg jenuh tggu. and sometimes klu da senak ramai nau org..aku leh rasa makanan dia yg mee2 cm teda beza..kuah dia sama je. halia nak menimbum. bole kentut. masakan dia bole laaa....
sepanjang aku training 6 ari...jadual masak aku mmg hancur. balik je da penat. asal balik nk bantal. nak kena tampar baru rajen. ntah paper je aku masak slama 6ari tu wei. sian laki mak...seb baik perut tu menten. kalau slim....xke suspen. janji ko xberak2 kire sedap laa masakan aku tu. masa 3rd day training tu tetiba ati aku cm bebunga ok nak wat mee rebus. sbb tbayang keledek kat uma.

aku : b...arini syg nak masak mee rebus. ok x?
hb:  mee rebus??? mana dtg mee? ikutlaaaaaaaaa...
aku : ok...balik laa cepat yeh. arini rasa gembira.  <---- hahahahahaahahaha ntah pape


TARAAAAAAAA!!


ni ayam stim black sauce nama dia.


kan da ckp...mmg kua produk lain punye. presentation buruk plak 2. xtau pesal aku g tabur daun kuchai cmtu. siyes burukkk.......walau sedap tp burukkkkkksssss! kena blaja lagi nk hias2 n cmne nk amik gmb cantik2. belasah laaa....sorry ye bie klu nak keruk bawah ayam tu carik mee. mmg xjumpe sbb mata syg tetiba kuyup kuncup je nak katop. sah hot2 ciken shit! 

seb baik dia xmarah even laki aku smp2 uma je trus question.."cam xde bau mee rebus pun?"  teeeheee makan smp kenyang tau...alhamdullillah. fuhhhhh...i love you laaa!!!!



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment