Wednesday, May 11, 2011

Sesak...




Ni entri sempena hari pekerja..aku nk merai diri sendiri ni. sblm smp labour day lagi aku da perang manja ngn laki aku sbb pasal nk g bcuti ni. ntah paper je...aku sbnrnya lebih rela cuti2 singkat ni dok uma..kemas uma ke lepak2 lagi syokkk. yelaaa setakat cuti extra 1 ari je...lain laaa 4 ari straight or hari raya ke..semangat jimba 2 lain sket. hahaha punye arr aku gado ngn dia..hal kecik je der...tp sensitip ko kan main lagi. aku mmg malas nk plan g mana2..da set mind.

yelaaa bln lps smp bln ni aku sibuk..keje byk xsetel2x..bla bla bla cam2 laaa..kepala aku serabai gile pikir bl nak setel. paksu aku nk kawin daaa..tp yg over nye aku. kalah mak pengantin! da nama anak bongsu kan...pepaham jelaaa kendarat nye demand cmne. kendarat je tu..lom lagi dga tuan uma nye kan...adoiii seb baik ko sedara aku...klu x lama da aku joli duit aku wat soping. gile xikhlas nye statement..

lom abis aku wat luah kak esah ngn laki aku..dia plak kuarkan keluhan dia...dan2 aku kena tadah tinge plak. walaupun aku tau 2 hanya tektik nk pujuk aku g jalan2 time labor day nnt. sabar je....isk..isk oklaaa aku trima alasan dia..cam ko sorang je stress kan. heehehe jadi nye pas btekak..mrajuk dan juga setelah letak border atas katil..akhirnya aku agree ikut plan dia. cissssssssssss aku tewas! alaaaaa g cameron highlands je..pastu balik ari. haaaaa korang rasa ape? balik ari ok!! time ni aku da menahan je...fine. oklaaa sbb ko yg drive kan bkn aku. tanak campur...aku nk wat2 tido dlm kete. nasiblaaa..

dari ari sabtu smp laaa ari senin dia asik ckp nk g cameron nk amik udara segar...nk tgk sayur2..tgk sayur? TESCO melambak laa bie! tambah lagi nk feeling sejuk..bila aku xsokong kate aku ni xkesian kat dia..layan...aku puaskan ati ko. spanjang jln aku mbebel...mana xnye kete banyak gile masuk simpang pulai...masuk tol je da queue. seb baik pakai smart tag...pakai smart tag pun klu ko stuck kat tol ape kes....aku da dpt instinct awl da ape akan jadi kat atas sana nnt ngn keadaan tol yg sesak..jalan masuk semua pack.

ko ble agak kan..cuti 3ari mana lagi org nak pegi..sure laa tempat2 yg mudah dan dekat. plak time ni laki aku leh ckp 'tgk ni yang banyak nye kete nk g cameron..mesti ramai kat atas tu' da tau kete banyak lagi nak pegi. aku cuba kawal diri utk tidak menjadi hulk...kontrol..kontrol...skali ko lum smp Tringkap...jauh lagi bwh bukit da JEM!!!!!! masa ni laki aku da bising kaki dia lenguh..sakit ye....ni yg bie nak kan. udara segar eh..2laaa dia xnk dga ckp bini skali skala...rasakan. yg pasti kete ko bawak bukan aku. mak da bilang nak jan pegi time2 cmni...degil. silakan..teruskan pemanduan syg bole tido. aku kan suke duduk kebaskan bontot bjam2 ni..suke..suke!



time ni mmg xgerak pn...klu aku kua piknik kat tepi makan smp licin pn aku pasti leh nmpk lg kete aku. hahaha ni lom tmasuk nak kencing berak semua ade. complete!



gile best suasana ni...aku kua uma jam 7am and smp brinchang 2.30pm. rupenya jem sebab kat atas nun ujan lebat gile baby punye!!! da laa nak tkencing tberak bagai..gile weh aku menahan dlm kete..ujan selebat2nye. time ni aku da tbayang da tido kt katil..bantal...waaaaaaaa! smp brinchang mmg beku taik aku ok. susa nk kua sbb peram lama. hahahaha bontot plak da kebas. kena plak pau 30sen nk masuk jamban...brader yg jaga jamban pon satu..kasi laa aku check in dulu..aku da xtahan nok!!! ko nak jugak tggu aku serah 30sen!! apekah.............!!! isk...isk..isk sadis betul pcutian aku

sempat lagi gado 2-3 ayat ngn laki aku..tp lepas dpt nasi jiwa aku terus damai. padahal kebulur...pas lunch trus gerak dlm ujan lebat tu redah jugak beli sayur...teh...jakun. da alang2 smp..kang xmbeli nmpk sgt derhaka. tp da tebiat org kita kan...lagi lebat lagi ramaaaaiiii. kat gerai2 tu penuh ngn makcik2 akak2 yg sama cm aku xpenah tgk sayur. kot laaa...eh aku x. aku pelancong ok. ko da tau ujan lebat kan lagi ko nk sumbat ramai2 dlm gerai sayur 2 sbb nk beteduh. actually aku malas gile nak turun beli2 barang time ujan...xde feel langsung..sbb nk lunaskan hajat laki nk hirup udara segar kan...tp sebonet jugak aku soping. xsedar diri. dan2 beli payung stoberi walaupun mmg da ade payung. ntah pape...

da le balik ari...penat dia toksah ckp arr...jadi aku bniat utk mbuat baik ngn laki aku setelah sharian aku mbebel kat dia...jadi aku wat kan laa dia karipap. tu je......x gempak pn. kate baru balik cameron kan..haruslaa borong keledek! kali ni karipap aku jadi....





kesimpulannye...dok uma lagi tenang.....ko ble baring tkangkang ske ati and rasa lebih relax..2pn klu uma kemas dan wangi....tp aku klu da ade katil sebijik depan mata..lain2 aku xheran da....huahuahuahua



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment