Monday, May 09, 2011

MasterChef

baru2 ni ade promo masterchef malaysia kan...aku pun feeling2 laaa nk masuk siap abg ipar aku post kat fesbuk lg. punye laa semangat gile baby semorang kan..tmasuklaa aku. memandangkan hobi aku masak..jadi aku pn feel2 laa cm layak nk masuk competition ni. cittt pooraaaah....alaaa feeling je weh bkn real pn aku masuk. walaupun aku mpunyai sokongan yg kuat dari kawan2..tp bukan dari laki aku. punya lama aku kenal dia..dari kapel sampai kawin ni harem xpenah puji aku masak sedap. kritik lagi ade. kritik bukan kritik tahap adik2...skali ckp sampai skg aku igt! cissss.....dlm ko kritik tu ko makan licin kan? kan? 2-3x menambah. pastu kaver line ckp xelok mbazir. coiii laaa...tp aku ttp rs yg aku bukan laa sampai nk masuk ptandingan kan. cm bagos eh masakan ko..berangan bole laaa. aku hargai kawan2 aku yg ckp masakan aku ok bla bla bla....sbb aku yakin aku masih beginner. wah! poyo nak mam..

eh betul2x mmg aku masak biasa2 je. yelaaa korang tgk masterchef yg US nye..even dorang dari golongan professional kan dorang still bole masak and deco cantik standard hotel punye. kalau aku....hareeeemmmmm. aku masak je...tang nk deco2 pinggan tuh mmg fail...chef wan tgk pun bole sawan ok. yelaaa competition ni bukan saje masakan kena menarik. presentation pon amik kira.



ni first kulit burito yg aku bikin....da mcm burit kuali. ye..aku tau mcm antu casper. cmni ker rupe korang nak suh akak masuk MC diknoon. adoiiii


setakat nak masak ikut tekak laki..family tu bole laa...no problem. sbb aku tau..sedap ke x korang mmg kaki sebat je. lagipun aku kan ske mcuba...cuba je manjang. bagi je resepi apa..mmg balik aku try. abis semua blog resipi aku tgk..cuba..cuba..lama2 terer laa skit ye dak? hahahahaha! and aku rasa happy bila semua org enjoi apa yg aku masak...even sadin! aku plak jenis xputus asa slagi xjadi...slagi 2 laa laki aku akan mgadap makanan ala2 tester yg aku wat. sian dia.....last2 berat dia mmg naik gile baby nye...ye salah aku. aku salah bagi makan laki aku....aku xpaksa arr suh dia makan..dia rela ati...2laa sepa suh xpuji masakan aku..wakakakakaka

oklaaa bai....nk g survey bunga telo.

Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment