Monday, May 16, 2011

Ikhlas ke x.......

Last 2 weeks family aku dtg spent time kat uma. skali ngn orang kampung iaitu makcik2 aku. yang spoting2 je aku jemput dtg. yang stok2 bala...aku wat2 xkenal je. eji kan..smu bkampung kat uma aku sbb nak dok bsidang pasal wedding paksu aku yg bakal terjadi next week. 

keco uma aku sbb bgosip je lebey...maklumlaa ketua kendarat dtg haruslaa duduk bsilang kaki cite masih panas kan. yang nak kawin paksu tapi biasalaaa mesti ade 2-3 org sedara yg ske ckp xsrupa bikin. demand mcm ko yg nak kawin kan anak ko besok. wat sentap je...mmg org2 mcmni wujud bila ade majlis kawin. b4 majlis ko ckp nk bang2 boom..pastu xbeli pape. do noting. org lain yg tolong kaver janji palsu ko. bongek!

Aku ni yang sponsor agak2 laa ko nak saun aku. dari ko yg tak kua sesen pun kan? oh maybe ko kua sen utk benda lain kot. isk...siyes nak muntah aku. da le tak berterima kasih. xcukup ko nak sekolahkan org..ko saun makcik2 aku yg biggest sponsor nye. gile bangang doh...da le 2 akak2 ko..sadis aku ade pakcik celbab cm ko tau x. malu weh...malu! seb baik majlis adik bongsu. kasi muka je kat paksu aku. kalau x aku mmg nak kerat ko 24 bahagian da.


 ni semua aku sumbat 6 kotak sumi. da lowet abis da jerry aku ni. kalau aku bawak storm ke hilux ke bole jugak mak sumbat benda2 lain...anak2 ko pn leh aku sumbat sadin pakcik. 

mula2 kan aku mmg sangat ikhlas nk sponsor...kire bebesar ati laa nak tolong meriahkan majlis paksu. tp...bila kena saun benda2 yg remeh...aku jadi cm buat samting xspenuh ati. mcm nak sabotaj pn ade. sampai cmtu skali. kalau korang laaa...da beli mcm2 tp org tak appreciate...marah lagi ade. kasi ko tarbiah cukup2. patut? skg aku masih dalam mood menenangkan diri and tetapkan dlm ati...aku kena ikhlas even pakcik celbab aku bikin ati aku n makcik2 aku punah. 

mak pasrah nak.......coiiiii






Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment