Wednesday, April 27, 2011

terapi....



bila ati kite xtenang....n rasa stress.maka haruslaa kt buat samting yg mgembirakan ati sndiri..rakan taulan dan jiran. muhahaha....aku klu stress je aku mesti nk masak..xpn kayuh beskal eksesais yg aku cilok mak aku nye. tp sbnrnya..aku xdelaa terer masak pn...utk poyo2 bole laa. janji laki aku leh makan...n jiran aku xkomplen. yelaa bak kate org memasak ke window shopping ke ble reduce blood pressure..jadi aku apply laa konsep ni. aku paling lemah nk kena masak masakan traditional..kueh2 mmg fail...tp aku gagahkan juga..wat malu je weh klu xreti nk bikin kueh melayu...jan nk prasan laa ko mat saleh kan..tau masak spegeti je konon. muhahaha


ni smu gare2 geram bile pokok bunga aku mati...lima2 pasu plak 2 mati. ye..aku mmg xde seni dlm tanam menanam ni. Barnbuddy n farmville ok. nyampah gile aku smu mati...mak aku pesan nk tanam2 ni kena seni...lemah lembut. aku rs da cukup gemalai da aku usahakan tanaman 2. alih2 kering mati jugak..tp aku xbape nk sedih sgt sbb yg kua duit utk tanaman 2 adik aku pot. hahahahahaha jadi aku rs next week aku nk letak pasu2 kt uma mak aku. maybe dia lebih serasi di sana. padahal aku da malas nk siram korang. nasiblaaa. mlm semalam aku bniat utk wat puteri berendam nak kasi prasaan aku pulih skit. da nama terapi kan...aku pn xsure laa btl ke x..sbb aku gugel je resepi ni. tp kan pesal ntah aku nye puteri lain mcm...xsama..xnormal cm org lain nye. ni kali KEDUA aku bikin...n still sama rupe dia. menantu sepa laaa ni...buruk nok..buruk!



ni korang rase ape? ni laa resepi aku puteri debab yg blum siap nk g berendam. nk try? 


laki aku ckp...ni kalau bg jiran konfem smu tecekik. yelaa kan...tp sedap kan? kan? ade ke dga jiran masuk spital mlm td? xde kan...kan? ngaku jelaa walaupun puteri aku debab tp mengancam! aku rs dia tgk tgn jugak masa mgentel puteri ni..ye klu tgn aku ni da gedabak lebau...paham2 sudey. janji leh makan n tak mati keracunan hokey. aku akan terus blaja bikin kueh n masakan traditional...wah! caiyok! caiyok!


Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment